Topmenu

Din personlige forretningsmodel

Nye værktøjer og metoder har det med at sprede sig til andre områder, og således også Business Model Canvas-modellen fra Alexander Osterwalder og Yves Pigneur. Med sin nye bog Business Model You – A One-Page Method For Reinventing Your Career har Timothy Clark overført forretningsmodel-konceptet på karriereudvikling, hvor man ser sig selv som forretningen.

Det giver umiddelbart god mening, idet et meget stort antal selvstændige dybest set lever af at sælge sig selv og det, de kan. I en frit oversat version af den personlige forretningsmodel har modellen følgende elementer (klik på billede for fuld størrelse):

 

Med afsæt i hvem du er, hvad du kan (Ressourcer) og hvad du gerne vil lave (Aktiviteter) kan du begynde at kigge nærmere på, hvem du gerne vil gøre noget for og hvad du helt konkret gerne vil gøre for dem o.s.v.Da langt flere nye virksomheder starter med afsæt i iværksætterens personlige passion og kompetencer end i en innovativ idé, der kan redde verden, så er denne tilgang faktisk endnu mere relevant end det oprindelige canvas. I alt fald når vi ser på antallet af virksomheder.Et preview kan downloades på bogens hjemmeside, og bogen kan købes via Amazon:

,

No comments yet.

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by WooThemes