Topmenu

Hvad nu hvis din virksomhed var en serviceplatform?

Har du en servicevirksomhed? Så er du nok vant til at tænke, at det er dig der leverer servicen. Måske hjulpet af partnere. Men hvad nu, hvis du droppede at levere servicen selv? Hvad nu, hvis du lavede din virksomhed om til en platform. En serviceplatform.

Indenfor fx tatovørbranchen er det almindeligt at invitere gæstetatovører til butikken. I den radikale udgave har man ikke selv faste ansatte, men alene omrejsende gæstetatovører. I stedet for at sælge tatoveringer, har man nu et sted, hvor tatovører mod en form for betaling kan leje sig ind og betjene deres kunder.

Det samme sker nogle steder i frisørfaget, hvor frisørsaloner udlejer en stol til en freelance-frisør, som så kommer og klipper, når hun eller han har kunder.

Kunne din virksomhed laves helt eller delvist om til en serviceplatform? Har du nogle faciliteter, som kunne udlejes til andre udbydere services?

Under AKTIVITETER i Business Model Architect finder du en række forskellige kerneaktiviteter. Prøv at spørge dig selv: Hvad nu hvis…? ved de forskellige kort og se hvilke perspektiver, der åbner sig. Fx Hvad nu hvis min virksomhed var en serviceplatform?

Se flere AKTIVITETER…

, ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes