Topmenu

Om Business Model Architect

Forretningsmodellen.dk er lavet på grund af min passion for forretningsudvikling og for at kunne tilbyde selvhjælp til forretningsudvikling for både mine kunder og dem der endnu ikke er det – og også til dem, der aldrig bliver det!

Som handels- og økonomiuddannet kan jeg hverken lave geniale produkter eller programmere software, der gør livet lettere. Til gengæld forsøger jeg at inspirere jer der kan til at bygge en god forretning op omkring det.

Denne hjemmeside er etableret for at give dig både systematiske værktøjer og kreativ inspiration til at udvikle en skarp forretningsmodel for dit projekt eller din virksomhed.

Forretningsmodellen.dk er primært lavet med sigte på iværksættere i mindre virksomheder, men kan også anvendes med stort udbytte af forretningsudviklere og igangsættere i etablerede virksomheder.

Udvikling af forretningsmodeller er central for lancering af nye produkter og services, men kan også være en måde at sætte mere fart på virksomheder med mere traditionelle produkter og ydelser.

 

Min baggrund

Jeg har arbejdet professionelt med iværksætterprojekter siden 2001 og drevet min egen virksomhed BENDTSEN start og udvikling siden 2004.

Udvikling af nytænkende forretningsmodeller begyndte jeg for alvor at arbejde med i 2006 inspireret af Alexander Osterwalders lidt knudrede afhandling The Business Model Onthology. Jeg arbejdede på det tidspunkt en del for Iværksætterakademiet IDEA og ville gerne bruge Osterwalders akademiske arbejde lidt mere praktisk. Derfor udviklede jeg et brætspils- og kabaleagtigt koncept under navnet Business Model Construction Tool, som hvor man uden forudgående kendskab til forretningsmodeller kan gå i gang udviklingen.

Konceptet indeholder også metoder til at tænke ud af boksen i forhold til forretningsmodeller.

Mens vi brugte Business Model Construction Tool til iværksættertræning for hundredevis af dansk iværksætterspirer, arbejdede Alexander Osterwalder og hans team videre på deres eget værktøj i form af Business Model Canvas, som for alvor kom på markedet med bogen Business Model Generation i 2010. En model som jeg siden har haft stor glæde af i samarbejdet med mine iværksættere.

Det er den samlede blanding af mine studier, mit kreative arbejde og mine utallige sparringsmøder med iværksættere, som ligger til grund for mit arbejde med denne hjemmeside.

Hjemmesiden er etableret i foråret 2011 og er under opbygning, men jeg håber, at du kan have lidt glæde og inspiration af den allerede nu!

/Jan Bendtsen

 

 

Skulle du have fået lyst til at læse Osterwalders bog om forretningsmodeller, så kan den købes her:

Powered by WordPress. Designed by WooThemes