Topmenu

Hvis kunderne sidder med likviditeten, så skaf pengene hos dem…

Det lyder smart at sige venture kapital og business angels, når man skal tale om finansiering af et iværksætterprojekt, men som jeg hørte amerikaneren Ken Morse fra MIT sige ved et foredrag for nogle år siden: “What’s wrong with the customer?” Hvis man sælger til forbrugermarkedet, så betyder de seneste års påholdenhed og opsparing, at det faktisk er kunderne der sidder med likviditeten, så hvorfor ikke skaffe finansieringen der?

Det kan man godt regne ud, hvis man er købmand. I alt fald bemærkede jeg forleden et tv-indslag om, hvordan Brugsen i Grønbjerg har skaffet likviditet ved at gøre det muligt for faste kunder at indbetale et månedligt beløb på forhånd, som de så kan handle ind for. Det svarer til en rentefri forhøjelse af kassekreditten og giver en helt anden likviditet.

Jeg kender ikke ordningen i detaljer, men det kræver naturligvis nogle loyale kunder, der ønsker at bakke op – eller måske nogle kundefordele.

Læs mere hos Dansk Handelsblad

,

No comments yet.

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by WooThemes